One does not simply rollerblade into Mordor

Än idag minns jag så väl hur pappa tog med mig på bio när Sagan om ringen släpptes. Hade aldrig ens hört talas om triologin innan (tyckte slutet på filmen var en besviskelse, tills någon påpekade att fanns två delar till...) men efter filmen var jag fast. Kollade allt behind the scenes jag kunde komma över och minns lyckan när förlängda versionen kom ut. Jag bestämde mig för att läsa böckerna, men uppskattade dem inte riktigt som jag borde. Tror inte Tolkien hade tänkt att man skulle läsa i förväg allt som Legolas sade och tycka att resten av boken blev ganska meningslös efter det.

Så med alldeles för mycket fritid blev det dags att se trioligin igen. Eftersom jag aldrig har sett tvåan och trean förlängd innan blev det som en helt ny upplevelse. Åh, det var som att födas på nytt! Har fått en helt ny respekt för Koungens återkomst! Har också arbetat igenom allt behind the scenes på DVD:erna och jag måste erkänna att även mitt 21-åriga jag blir lika knäsvag när Orlando Bloom viftar på dem spetsiga öron och kastar med sitt blonda svall. Ack och ve, kanske måste leta fram min plansch igen?

Framför allt har jag bestämt för att ta tag i böckerna igen. Det ska faktiskt bli en riktig fantasy-vår för min del. Harry Potter står i hyllan och riktigt ber om att få bli lästa igen och det är verkligen dags att ta tag i Game of Thrones.In a galaxy far far away....

Meanwhile in Huskvarna....

Killing us softly

Jag satt där i soffan på Unbreakable Tattoo omringad av män täckta från topp till tå i tatueringar. Vi snackar den sortens killar ens mamma skulle gråta och ringa polisen på om hon skulle stöta på dem en mörk kväll. På TVn visades någon slags kampsportsmatch jag aldrig förstod reglerna av. En av killarna satt med sin telefon och de andra började att retas med honom för att han satt och smsade en tjej. Det kom snart fram att tjejen i frågan var av den mulliga sorten och fler retsamma kommentarer fälls. Tills en av killarna, en av dem där som var tatuerad långt upp på halsen säger: "There is NOTHING wrong with a chubby girl. Just means there is more woman to love!"

ÅH denna underbara man! Efter hans kommentar höll alla andra med och en fin diskussion hölls om hur vackra kurviga tjejer är. Jag satt där i soffan och kände hopp för mänskligheten igen!

Jag vill precis som min fina Maria uppmärksamma videon här nedan. Min fantastiska sociologilärare John Fox visade denna videon på en av sina lektioner, och det är bland det mest intressanta jag har sett. Därför ska alla, tjejer som killar, som råkat trilla in på min blogg ta sig tiden att se denna. Så att nästa gång du ser dig själv i spegeln med kritiska ögon, så kan du påminna dig om att du har formats till att tänka så för att andra ska tjäna pengar på dig. Så att du istället kan titta i spegeln och säga till dig själv att - fan vad snygg jag är idag!

I need a dollar

Ja så sitter man här och känner en viss skuld för att bloggen ekar tomt. Har inte haft lust eller energi till att skriva någonting vettigt, trots att mycket skoj hänt på sistone. Här får ni en snabb men ack så awesome överblick:
  • Maria kom och hälsade på i några dagar. Jag fick en Spiderman-docka som jag har skrutit om för alla barn på jobbet!
  • Emma var här i helgen. Tror vi slog rekord i rea-shopping (en kjol, örhängen och hårspänne för 90 kr, need I say more?)
  • Sade hejdå till en annan Emma, Klass-Emma kanske vi kan kalla henne, tillsammans med Sara, Flora och Ainaz. Tror aldrig samtalsämnen varierat så mycket, som från bajs till kvinnliga rättigheter!
Annars drar jag mest runt hemma då det inte blir särskilt mycket jobb för tillfället. Var där en sväng idag (det är gött när 8 timmar känns som en lyxdag på jobbet) men nu i helgen är jag ledig för att kunna åka och hälsa på mina kusiner. Ser inte riktigt fram emot att få lönen denna månad, eller det faktum att det börjar bli dags att betala tillbaka på CSN-lånet. Borde nog gå och köpa mig en trisslott imorgon, är i stort behov av en sisådär 5 miljoner!
I väntan på något vettigt att skriva lägger jag upp denna bild. Från Mulholland Drive med hela Los Angeles i bakgrunden. Skulle inte tacka nej till en flygbilejtt till Kaliforninen just nu...

Annorlunda

Jag tror att jag tycker om att tortera mig själv lite. Varför är annars mina favoritprogram om sådant som är så absolut tvärtemot mig själv? Ta Deadliest Catch till exempel. Kan inte slita mig från showen som handlar om manliga män som fiskar krabbor utanför Alaska. Häftigt som fan, men kanske inte så aktuellt när jag varit vegetarian i 4,5 år? En annan favorit är Mannen som kan tala med hundar. Det har gått varmt här hemma fastän jag är allergisk mot hundar och inte ens kan klappa dem särskilt länge.
Men av alla dessa program finns det ett som får mitt hjärta att slå alldeles extra hårt. Så hårt att medan jag bodde i USA fick min mamma ljuga och säga att det inte blev någon ny säsong, och i hemlighet spela in alla avsnitt åt mig. Familjen Annorlunda gott folk! Programmet om familjer med jättemånga barn! De är inne på tredje eller fjärde säsonegn nu, och så länge jag kan minnas har jag avskytt barn...

A million people in the world, I don't hate one

Det skrämmer mig att se hur människor världen över dömer andra utan att blinka. Muslimer är terrorister, bögar våldtar barn och gud nåde den invadrare som kommer hit och tar våra jobb. Att man faktiskt inte känner någon av den sorten spelar ingen roll, man har ju nog minsann sett på nyheterna och hört ens vänner som kände någon som hade hört talas om någon. Joho då, man har så säkra källor och man kan ju faktiskt på håll se vad som är fel på en människa. Om alla ändå kunde hålla sig till sin egen sort! Invandrarna kan flytta hem och de homosexuella, ja dem kan vi väl sätta på en liten sodomi-ö någonstans!?
Jag är så jävla trött på all bullshit! Hur vi på 2000-talet fortfarande kan anse att vissa människor är bättre än andra och att några inte ska få ta egna beslut över sina liv. Vem någon vill gifta sig med, vad någon vill tro på eller vad för hudfärg man råkar ha, det har väl ingen annan att göra med?
När jag gick på lågstadiet hade vi rast-kompisar en period. Det lottades fram vem man skulle leka med på rasten för att ingen skulle bli ensam och alla skulle lära känna varandra. Tänk om vi kunde göra så idag. Vi stoppar allas namn i en burk, alla blattar, pingstvänner och butch-flator tillsammans med herr och fru Svensson Svensson och så måste de hänga ihop en hel dag. För i grund och botten tror jag att fördomar helt enkelt handlar om brist på kunskap. Det börjar bli dags att vakna upp och inse att vi bara har den här planeten att bo på, och vi kan inte hålla på och hata varandra.
Visste ni till exempel att Amerikanska ungdomar som är homosexuella har en mycket högre självmordstatistik, än heterosexuella ungdomar. Ändå är det samma land där man vill göra abort olagligt för man är så fruktansvärt pro-life?

Jag hoppas någon läser detta och känner sig träffad. För då kanske det är din tur att kliva ur din trygghets-zon och inse att du också måste bidra till att denna jord ska bli en bättre plats för alla att leva på...
Ska försöka skriva ihop ett inlägg någon dag om bra böcker och filmer att förlusta sig i, om man känner för att öppna upp sig mer. Så länge får ni gärna kika in på min tumblr, där finns mycket tänkvärt och många söta katter!
http://baslandia.tumblr.com/


Live and let live.

RSS 2.0