Gimli saves the day


May the odds be ever in your favor

Dagen D skedde alltså till slut. Inte bara var det premiär, nej det var smygpremiär! Tillsammans med mina tributes Sara och Eric fick jag äntligen se Hunger Games-filmen. Måste säga att jag var väldigt imponerad av deras casting och älskade alla förklaringar man fick i filmen, dessutom en av de bästa adaptions från bok till film jag har sett. Det måste dock erkännas att boken fortfarande är mycket bättre och jag råder alla att läsa boken före de ser filmen!


Annars så var detta första helgen på tre veckor som jag inte jobbade, så naturligtvis hade jag ingenting särskilt att göra. Är det inte det jääävligt typiskt, att medan man jobbar springer man runt som en idiot för att hinna med allt. Sedan när man är ledig så är det mest produktiva man gör att tvätta och städa bilen. Nåväl, hann äta frukost med mamma på IKEA och se Hur många lingon finns det i världen? tillsammans med min moster och hennes man.


B(R)akis

Fördelen att gå ut med jobbet är att det är gratis. Aldrig smakar en cosmopolitan så gott som när den är gratis. Vi var på Karlssons i lördags och åt och dansade. Säga vad man vill om olika jobb här i världen, men jag har ta mig tusan de bästa arbetskamraterna! Det går helt enkelt inte att ha en tråkig kväll tillsammans med dem :)
Här är vi hela gänget hemma hos Johanna. Lånade bilden av Therese som alltså själv inte är med på bild!

Nackdelen med att gå ut med jobbet, om man jobbar på A6, är att någon måste jobba dagen efter. Ja, kära läsare, ni har gissat rätt. Det lilla bakismonstret vid namn Malin fick släpa sig till jobbet och klistra på sitt allra charmigaste leende för att kränga lite leksaker. Det var en seeeg dag!

Nähä, nu har jag inte tid för mer skrivande. Familjen Annorlunda börjar om åtta minuter!

Give

Var på sjukhuset idag för att ge blod. En procedur som kanske låter läskig, men som faktiskt är ganska trevlig och väldigt värd att tänka över. De som jobbar på blodcentralen i Jönköping är otroligt trevliga och väldigt duktiga på det de gör. Fastän nålen är stor så känns det knappt när de sticker in den. De är glada och skojfriska och man får både fika och en present när man är klar. Själv samlar jag på glas.
Tyvärr fick jag veta idag att jag förmodligen inte kommer kunna ge blod hur länge som helst för att mina vener är så små. Det är precis så att nålen får plats och det kommer bildas ärrvävnad. Jättetråkigt för jag tycker det är en sådan otroligt bra grej att göra. Så jag tänkte att jag kanske kunde uppmuntra andra till att bli blodgivare.
Börja med att kolla in http://geblod.nu/bli-blodgivare/?c=7 Alla kan tyvärr inte bli blodgivare. Antingen på grund av sjukdomar eller liknande, men också för att värden och vikter kan vara för dåliga. Eller så kan man ha tiny ass vener, som jag!
Man bokar i alla fall en tid. Får åka dit och prata lite, kolla upp blodtryck och lämna lite prover. Sedan får man svar och förhoppningsvis får man börja ge blod. Hur enkelt som helst, och även om man inte kan bli blodgivare har man åtminstone försökt.

En annan grej man bör tänka över att bli organ-donator. Det blir man enkelt och smidigt här!

Sol

Snö i all sin ära, men tolv grader och sol är faktiskt inte helt fel. Har spenderat min lediga dag utomhus idag och mått nästan för bra. Jag och Tolkien satt ute på altanen och spenderade lite kvalitetstid ihop.

Sen kom herr Randau och vi var ute och gick i nästan två timmar. Huskvarna skulle vara mycket mer promenadvänligt om någon tog sin lilla ångvält och plattade ut alla backar. För att inte tala om igår när jag, Anna och Olivia klättrade upp för Kleva innan klockan ens slagit nio. Trodde knappt jag skulle överleva. Väl framme fixade vi i alla fall en storslagen frukost och vår gamla högstadielärare Fred kom och gjorde oss sällskap. En riktigt lyckad morgon med andra ord!
Nu är det snart dags att ta sig upp för nästa backe, men denna gång med bil. Jag ska upp till Sara tillsammans med Eric och vi ska kolla Game of Thrones samt boka biljetter till Hunger Games. Ska bli ypperligt angenämt!

Kära blogg

Har fått jobb upp över öronen nu på sistone, vilket plånboken bockar och tackar för. De senaste dagarna har jag därmed inte gjort mycket annat än att sälja leksaker på dagarna och drömma om Sagan om ringen på nätterna. I förrgår hängde jag med Viggo Mortensen på 60-talet och i natt visade Orlando Bloom hur hans peruk fungerade. Det blir ett litet äventyr varje gång jag sluter ögonen!
Nu har jag ikväll och helgen kvar att jobba, men ska nog hinna med en hel del kul dessa dagar också. Ska kika förbi Kristin och gänget ikväll och Eicka the Hoff så att säga. Hoppas också hinna träffa Olivia och Anna som är hemma över helgen. På något sätt verkar alltid folk bestämma sig för att komma hem på samma helg.
Igår var Anna här och vi kollade på Dirty Dancin för 100000e gången. Jag förstår inte hur en film man har sett så många gånger kan vara precis lika bra varenda gång. Åh om jag bara fick vara Baby för en liten stund! Av alla filmer i världen är den min favorit, och av alla män i världen är Johnny den manligaste!
Ja det var ungefär allt för denna gång!

RSS 2.0