Sörängen

Då har man alltså gott och blivit folkhögskoleelev! På Sörängen i Nässjö hittar ni mig i en klass med åtta tjejer, där tre stycken heter Malin. I vår korridor bor klassen, samt två killar som heter Hannes och Johannes. Förvirringen är totalt!

Jag trivs mycket bra här i mitt lilla rum med utsikt över stora gröna träd. Plugget har hoppat i gång och vi läser om latinamerikanska länder, spanska och globalisering. Allting är lite flummigt och hoppla hoppla men ärligt talat är det rätt skönt. Dessutom vill ju hela klassen lära sig av eget intresse eftersom vi åker om fyra månader, då vi behöver dessa kunskaper. Innan vi åker ska vi hinna med studiebesök på bondgårdar, åka på bokmässan, besöka museer, vara med på Männskliga rättigheter-dagarna och fördjupa oss i ämnen och njuta av livet på internatet!


Höll på att glömma skriva om det allra bästa! MATEN! På en dag äter vi frukost, fika, lunch, fika och middag! All mat är hemmalagad och så galet god! 50 % av min klass är vegetarianer och cirka 25 % av maten är ekologisk, förstår ni att jag känner mig hemma? Ikväll ska det visst bli pizza, är redan hungrig!

Ps. De flesta byggnaderna här på skolan är från 1915. SÅ JÄVLA BALLT! Vår matsal är historiemärkt för den har en jättefin takmålning från den tiden. Det finns dessutom ett torp från 1700-talet, ska utforska det mer i helgen!

 
Ps.2. Du som skar upp mitt cykeldäck, hoppas du dör en långsam och smärtsam död!

RSS 2.0