En dag i taget

Nu är det tomtens flitigaste nisse ni ser här. På lördag kommer jag ha jobbat nio dagar i sträck, allt från plötsliga tretimmars-dagar till tiotimmars-pass. Om jag inte badar i pengar efter detta så vill jag inte vara med längre! På tal om pengar, imorgon kommer lönen och då finns det bara en sak att göra - köpa nya skor!

Lite skoj har jag hunnit med. Till exempel har jag och Sara skapat det perfekta paret i the sims och om vi inte fortsätter spela snart, så kanske jag avlider av abstinens! Date snart, padawan? Jag var också hos den gode Sara i lördags tillsammans med Stina och Flora och fick höra om deras galenskaper i helgen. Vi kollade på Lejonkungen och jag tror aldrig så mycket nostalgi funnits under ett och samma tak. De obligatoriska tårarna fälldes när Mufasa dog och vi skrålade med i alla låtar, så som sig bör.
I söndags hade jag finaste finbesök av självaste Anna. Hon var hemma från Göteborg en sväng och vi gjorde det enda vi kan göra när vi ses - tittade på Dirty Dancin och masserade. Jag vet inte hur många gånger vi sett filmen nu, ändå blir den aldrig dålig!
Sedan har det bara varit jobb. Skulle egentligen varit ledig både i måndags och idag. Men idag när jag efter att ha insett att jag glömt plånkan på jobbet, fått panik, bestämt mig att åka in i alla fall, suttit på en buss som droppade vatten i huvudet på mig och såg fram emot en fika med tjejerna ringde jobbet. Kunde inte låta en stackars jobbarkompis må dlåigt, eller åka hem och lämna min chef ensam. Så jag fick helt enkelt vända på klacken och åka dit.
På fredag och lördag ska vi i alla fall vara utklädda och jag lovar storslagna bilder här på bloggelibloggen!

Tänkte också passa på att skänka 50 kr till rosa bandet genom att länka detta: http://www.provabingo.se
Alla som länkar den på sin blogg och skriver en kommentar i Tyras blogg (http://tyras.se/?p=271039) Kostar ingenting för den som länkar, utan det företaget skänker :)

Nu ska jag strax gå och lägga mig så jag är redo för tio nya timmar på BR!

.


Change the Channel

"MAAAAAAAAAAAAAAAALIN!"
Lät det från nedervåningen igår. Under de två sekunder som följde hann jag föreställa mig hur huset brann, hur brorsan dött eller mamma höll på att bli rånad av banditer och skurkar.
"DU ÄR MED PÅ TV!"
Falskt alarm, ingen fara med familjen! Istället var det mina 15 sekunder of fame på TV3s Sjukhuset.




Förutom det har det hänt lite sedan sist! Brorsan hittade hem i fredags så jag lagade lunch och var mitt allra husligaste jag. Åkte sedan iväg in till stan för att fika med Julia på Espresso House. Varför har ingen tagit med mig dit tidigare?! På kvällen åt vi middag med hela familjen och senare på kvällen for jag upp till Sara där Stina och Havert också befann sig. Vi tog tillfället i akt att fira frosten med en glass på ICA innan vi spelade twister och drägglade över Disney-prinsar!
Hela lördagen var det jobb, jobb, jobb som gällde innan det var direkt hem till släktkalas. Väldigt trevligt att ha hela tjocka släkten samlad under ett tag, och vem tackar nej till att ha tårta kvar att äta för en hel vecka?! Söndagen var också jobb som gällde.

Mitt tips till alla er soffpotäter och frostbitare där hemma bakom datorskärmarna är att kolla upp höstens bästa cover! http://idolator.com/6046852/bruno-mars-pierce-the-veil-punk-goes-pop-vol-4-premiere# Pierce the Veil gör cover på Bruno Mars - Just the way you are och jag har knappt lyssnat på annat sedan låten kom upp! Hela Punk goes pop vol. 4 kommer ut 21 november!

Stora storebror



Idag fyller min storebror 25 år! Hipp hipp hurra!

Detta har jag firat med att jobba 10 timmar på Br. Fick veta att jag får jobba Halloween-helgen och jag har valt ut min utklädnad. Åh vad jag ser fram emot det! Annars är saker som vanligt här. Imorgon ska jag träffa Bella som jag inte sett sedan innan jag åkta till USA, FÖRRA sommaren!! Helt sjukt, men oj så kul det ska bli att träffa henne. I helgen kommer både brorsan hem för sitt kalas och Julia besöker staden. Hoppas hinna med allt och alla då jag jobbar hela helgen.

Puss

Linköping

Idag verkar ha varit sista gången jag satte mig i bilen och åkte till Linköping för att behandla mina öron. Var femte besöket nu och efter att ha kört i över en timme och sedan suttit i väntrummet i en timme, för att vänta på en behandling som tar knappa 15 minuter känns det ganska skönt att inte behöva åka tillbaka. Om det börjar hårnda eller klia skulle jag dock höra av mig, så nu ber jag alla mina bloggläsare (alla fem eller hur många ni nu kan vara) att hålla tummarna för att det inte händer!
Fick dock en spännande dag på morgonen när min padawan hör av sig och säger att hon inte kan följa med till Linkan på grund av plötsligt sjukdom. Men världens snällaste Eric avbokade snabbt sina planer för dagen och följde med. Vi åt på Max på vägen hem och jag hämtade sedan hans syster och körde hem dem, för att sedan åka och hämta mina föräldrar. När jag kom hem tog jag en välförtjänt tupplur på en timme och när jag vaknade hade mamma lagt ett täcke över mig, sådär som en god förälder alltid gör i filmer! Imorgon ska jag ha mina andra dag helt för mig själv sedan innan jag åkte till England och jag ska inte göra ett skit :) Ska försöka städa lite medan jag lyssnar på alldeles för hög musik, läsa lite Narnia och kanske äta alldeles för mycket choklad. Åh så skönt det ska bli!

Ni kollar väl förresten på Sjukhuset på TV3? Jag blev intervjuad och filmad sist jag var där, dock vet jag inte om det kommer att visas i själva serien. Läkaren jag haft de två senaste gångerna, Johan, har i alla fall varit med! Rätt häftigt att se vad en av Sveriges bästa plastikkiruger gör när han inte behandlar mig med lufttryckssprutor!

Ullared

I torsdags åkte jag och mamma iväg på vårt lilla äventry till Ullared tillsammans med våra släktingar. Var så himla kul att träffa Lena, mammas kusin, som jag inte har sett sedan någon gång på högstadiet. Vi började i alla fall torsdagen med att kolla på skor utanför själva gekås och sedan gick vi in en kort runda. Jag köpte två jackor bland annat! Resten av kvällen spenderade vi med att äta pizza, dricka vin och spela spel. Väldigt trevligt :)
När klockan ringde 05:55 på fredagen flög jag upp ur sängen (inte riktigt) och rusade runt (läs släpade på benen) för att få ordning allting och strax efter halv åtta stod vi i kön, redo att spendera pengar! Jag, mamma och Maggan bildade ett lag och sedan var det total madness i ett par timmar framöver. Mitt bland alla människor kämpade vi för att hitta de bästa sakerna till de bästa priserna och jag måste säga att jag är oerhört nöjd med mina inköp. Framåt halv fem var vi klara ett bege oss hemåt, efter att sprungit ett varv i alla skoaffärer igen och lite sådant! I vanlig ordning skulle det fikas i Smålandsstenar och jag fick veta att jag är varmt välkommen att följa med nästa gång tant-ligan beger sig till Ullared :)


En ny höstjacka!


Jag kommer vara varmast i vinter!


ze twinz

I lördags jobbade jag igen! Dagens höjdpunkt var att få slänga ut ett gäng kaxiga kids. Man måste uppskatta det lilla i livet ;) På kvällen fick jag finbesök av Sara och Stina och vi drägglade över Kevin Zegers i Transamerica. De som inte sett den filmen bör skämmas och genast ändra på saken!

So all in all har jag haft ett par awesome dagar och kommer vara snyggast klädd i vinter!
PUSS

Sweet Feet

Denna vecka har jag jobbat 20,5 timmar. På två dagar. Varje gång jag sätter mig ner är det som att mina ben lovsjunger mig. Ska banne mig komma ihåg att låna Saras stegräknare någon gång så jag får veta hur mycket jag springer på en dag egentligen. Det är så när man säljer leksaker förstår ni, man ska helst vara överallt på samma gång! Men nu är jag ledig i två dagar för att sedan jobba på lördag igen. För att bara vara anställd att jobba varannan helg och varanan fredagkväll måste jag säga att det rullar in bra med tider! Ska bli spännande att se vad min första lön efter sommarjobbet blir :)

Men som sagt, nu ska jag vara ledig lite. Tillsammans med mamma, min moster, min morbrors fru, mammas kusin och hennes barn (min syssilng alltså) åker jag till Ullared imorgon. Det är en tradition de andra gjort sedan urminnes tider och det känns lite som att jag blivit värvad till en exklusiv klubb, som får följa med. Jag har till och med fått en liten väska att fästa i skärpet för kreditkortet och körkortet, precis som de andra har! Vi åker i alla fall ner imorgon eftermiddag och sover natten i en stuga, så jag kommer inte hem förrens på fredagkväll.

Annars rullar livet på. Jag fortsätter förundras över människor i min närhet. Hur mycket fantastiska vänner jag lyckats fylla mitt liv med och hur många som håller min rygg när jag som mest behöver det. Det gör de tunga dagarna mycket enklare, när jag bara behöver tänka på er och så ler jag plötsligt för mig själv :) Om någon som läser denna lilla blogg känner sig träffad tycker jag ni ska lägga armarna om er själva och låtsas att ni får en kram av mig!



Vi får hoppas att dessa snygga hattar finns kvar i Ullared i år!

I sold my soul to the open road

Jag får högtidligt be om ursäkt att jag började denna blogg med en sådan lång tystnad. Men till mitt försvar har jag spendera en vecka i England och helgen hemma med att jobba. Så först nu, när jag ätit upp all choklad hemma och parkerat mig på datorstolen har jag tid att skriva lite igen!

Den 22a september åkte jag och min vapendragare Emma från Gävle till England. Vi flög från Skavsta till London och spendera ungefär hela dagen med att sitta på olika stationer och vänta. Men efter nästan ett dygn på resande fot var vi framme i Bristol och Maria! Hon är tillbaka i sin au pair-familj i Axbridge för året och ett besök var därmed givet.
Fredagen spendera vi först i Wedmore där vi fikade och firade Maria i efterskott. På kvällen åkte vi till Bath (där de spelat in en del av Jane Austens filmer) och letade parkering i hundra år (läs: körde vilse hundra gånger). Vi gick ut och jag drack öl (!!) på en engelsk pub och cosmopolitan på en gayklubb. Kvällen avslutades på Moles där vi dansade natten lång. Dagen efter strosade vi runt i Bath och jag köpte the most amazing plånbok ever!
Lördagskvällen åkte vi in till Bristol för att gå på Pop Bubble Rock, ett skoldisco för vuxna barn. Sjukt bra musik med bland annat A day to remember, paramore, Panic at the disco, Fall out boy, System of a down och allas vår Katy Perry! Vi tre kände oss som skolans cheerleaders när vi dansade med en kille som såg alldeles för nördig ut och han började knäppa kort. Föreställer mig hur han sitter med sina WoW-vänner och skryter om hur han hade sex med oss allihopa.
Sedan hann vi med att kolla på X Factor (Frankie Cocozza <3), shoppa och göra diverse au pair-sysslor, som att spela monopol med barnen och plocka hästbajs i hagen. Vi besökte även Englands minsta stad - Wells, där vi fikade åt på ett veganfik och spenderade pengar på New Look.
Tisdagen åkte vi till Stonehenge som låg ungefär 1,5 timmar bort. Häftig upplevelse som absolut kan rekommenderas!

Att åka hem vart smärtsamt och jag vill tillbaka redan, helst igår. Men känner jag mig själv rätt kommer det nog bli fler besök till den engelska landsbyggden innan Maria hinner flytta hem till Sverige igen!

Jag kastar in en liten bildbomb och ska nu springa iväg och laga lunch. Funderar på att ge mig på något så svårt som snabbnudlar! På återseende!

Vi träffade på Russell Brand i London

Vi stötte på Russell Brand i London

 

Wedmore

 

Vi tog ett viktigt samtal i Wedmore

 

På gayklubb i Bath

 

På Moles

Maria i Bath

Wells

Stonehenge

 

Stonehenge

 

P.S älskar alla bloggarna :D fortsätt skriva flitigt så lovar jag att också leverera!


RSS 2.0